tirsdag 11. september 2007

SMART Board - lærerens "tavledrøm"!



I forbindelse med kurset Naturfag 1 forrige skoleår (06/07), besøkte jeg og mine medstudenter Newton-rommet på Hunstad ungdomsskole i Bodø. For de som ikke vet hva et Newton-rom er, er Newton et nasjonalt konsept forankret i Utdanningsdirektoratet (http://www.newton.no). Newton-rommene er undervisningssteder som har fokus på de naturvitenskapelige fagområdene i læreplanen. Kort sagt er hovedprinsippene for Newton: Forankring hos skoleeier, kvalitet i utstyr og lærerressurser, relasjon til lokal næringsliv, og solid infrastruktur rundt Newton. I forbindelse med dette besøket, og med sikte på utstyr og lærerressurser, gjorde jeg meg noe kjent med det digitale verktøyet SMART Board (http://www.mikroshop.no/?side=sevare&id=435&mid=34). SMART Board (http://www.inter-active.no/index.cfm?id=99970) er den nye tavlen som erstatter krittavlen, overhead, projektorlerett, og flipoveren. Den er interaktiv, og fungerer som en stor pc-skjerm hvor du lett med fingeren din kan kontrollere datamaskinen, og/eller med de medfølgende pennene, samt viske ut med en ”svamp” som følger med. I tillegg kan man lagre notatene som er gjort på tavlen, uansett om de er gjort med pennene eller ved bruk av fingeren. Disse notatene kan man som på en vanlig pc, lagre rett inn i andre applikasjoner, som for eksempel Word, Powerpoint, Excel m.m. Kan du bruke en datamaskin, så kan du bruke SMART Board.

I tillegg har en ny serie av disse tavlene kommet på markedet, og kalles SMART Board interaktiv whiteboard. Denne tavlen er en kombinasjon av en ”vanlig” SMART Board tavle og en Unifi projektor med innebygde høyttalere, som til sammen utgjør et komplett multimediasenter.

For de som leser dette og mener det bare er en eneste ”tavledrøm”, har for eksempel en av skolene på Fauske investert i slike tavler på alle klasserom. Men som med alle andre digitale verktøy forandres og utvikles teknologien, men det er uansett ingen tvil om at SMART Board er en revolusjon innen tavler, og nesten enda verre er det å tenke på at verdens første SMART Board, som interaktiv whiteboard kom så tidlig som i 1991.

4 kommentarer:

Anonym sa...

inequethentub [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-flomax-without-no-prescription-online]Buy Flomax without no prescription online[/url] [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-cytotec-without-no-prescription-online]Buy Cytotec without no prescription online[/url]

Anonym sa...

ma sjekke:)

Anonym sa...

Yes indeed, in some moments I can reveal that I agree with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is still a definitely as you did in the fall delivery of this beg www.google.com/ie?as_q=pctools file recover 6.2.0.16 ?
I noticed the phrase you have in the offing not used. Or you use the black methods of development of the resource. I suffer with a week and do necheg

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg